Haziran 2, 2014

MAN’dan sessiz çöp kamyonu

MAN, Ankara’da “Üstyapılı Araçları”nı tanıttı. MAN’ın Ankara’daki fabrika sahasında gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine kamu ve özel sektör temsilcilerinden yoğun katılım oldu. İtfaiye ve çöp kamyonu tanıtımı yapılan etkinlikte araçlarla ilgili detaylı sunumlar yapılıdı. Tüm katılımcılar araçları yakından inceleme ve uzmanlarından doğrudan bilgi alma fırsatı buldu.
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamu Satış Müdürü Taylan Aslanoğlu, MAN TGM 15.250 4×2 BL model itfaiye ve çöp kamyonlarının ortak özelliklerini anlattı. Tüm araçların büyük özenle üretildiğini vurgulayan Aslanoğlu, araçların sınıfında Türkiye’de tek olduğunu belirterek özelliklerini şöyle sıraladı:
• İtfaiye aracı çift (doka) kabin,
• 15 tonda orijinal çift kabin MAN araçlarında standart
• Özel üstyapılar, özel ölçüler
• Üstyapıya çok uygun şase ve boyutlar
• Standart ABS, ASR, ESP
• Ön, arka disk freni
• Ön, arka hava süspansiyonu
• İndirilip kaldırılabilen arka şasi kısmı ile üstyapı ve ekipmanlara daha kolay ulaşım

Tamamen alüminyum ve kompozit malzeme

İtfaiye aracının üstyapısını Katmerciler, çöp kamyonunun üstyapısını ise Hidro-Mak ve Profimak yaptı. Toplantıda itfaiye aracı hakkında bilgi veren Katmerciler Yurtiçi Satış Sorumlusu Murat Tuncel üstyapının özelliklerini şöyle anlattı:
3500 LT kapasiteli, 4 mm Cr-Ni malzemeden mamul (isteğe bağlı 12 mm polipropilen GPR) su tankı ile yüksem hacim; hafif alüminyum alaşım malzemeden mamul 10 barda 2500 litre/dakika, 40 barda 500 litre/dakika kapasiteli güçlü su pompası; komple CR-Nİ paslanmaz malzemeden mamul esnek bağlantılı sökülebilir tip falanşlı su tesisatı; Amerikan menşeli yatayda 5500 kg çekme kapasiteli kurtarma vinci; araç karoseri ile kabin arsında yerden 5 metre yükselebilen ve üzerinde 4 adet en az 70 watt projektör bulunan havalı teleskopik aydınlatma sistemi ve tamamen alüminyum ve kompozit malzeme.

Çok daha sessiz ve çevreci çöp kamyonu

Çöp Kamyonu’nun üretimini yapan Hidro-Mak‘ın Ankara Bölge Müdürü Seçkin Kesinbaşoğlu da aracın özelliklerini şöyle sıraladı:
''Araçta daha sessiz hidrolik sistem kullanıldı. Kasa altında, yanında ve üstünde destekler kaldırılarak kasa bir bütün halinde tasarlandı. Böylece köşelerde biriken kirlenmenin önüne geçildi. Yenilenen tasarımıyla, sağlamlıktan ödün vermeden, tamamen bilgisayar destekli tasarım ile yüzde 10 hafifleme sağlandı. Aracın taşıyabileceği faydalı yükü artırarak, daha fazla atık taşıması sağlandı. Bu da daha az yakıt sarfiyatı demek.''

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir