Ekim 9, 2013

Ticari ürünler pazarı yüzde 12 büyüdü

Türkiye pazarının önde gelen ticari araç üreticileri, lojistik kuruluşları, kiralama şirketleri ile filo yöneticilerinin katılım gösterdiği Ticari Araçlar ve Filo Yönetimi ‘13 Konferansı, Bridgestone’un sponsorluğunda gerçekleşti. Filo yönetim sistemleri konusunda yenilikçi vaka çalışmalarının ele alındığı konferansta, endüstrinin son durumunun yanında 2014 yılı öngörüleri, sektöre genel bakış, etkin filo yönetimi konuları da kanaat önderleri tarafından masaya yatırıldı.

Brisa Ticari Ürünler Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel, ticari ürünler pazarının yılbaşından bu yana geçen yıla oranla ortalama yüzde 12 büyüme kaydettiğini belirterek, “Yüksek bir ivmeyle büyüyen kaplama pazarının, mevcut şartlar altında bu yıl içinde yüzde 25 civarında daha büyümesi bekleniyor. Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın önde gelen lojistik üssü olma hedefine ulaşabilmesine katkı sağlayabilmek adına filoların ihtiyaçlarını çok iyi belirlememiz gerekiyor” dedi.  
Bandag kaplama ile yıllık hurda lastik miktarı yüzlerce ton azalıyor

Ticari araçlarda lastiğin çok önemli bir emniyet unsuru olduğunu belirten Bilsel, son dönemde Brisa’nın yaklaşımında çok önemli bir yer teşkil eden ‘360 derece danışmanlık’ ile filolarda lastik yönetiminin ön plana çıktığını vurguladı. Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS) sayesinde lastiklerin basınç değerlerinin takip edilmesinin büyük katkılar sağladığını dile getiren Bilsel, sözlerine şöyle devam etti: “TPMS ile lastiklerin hava basınç ve iç sıcaklık değerleri anlık olarak takip ediliyor ve gerekli önlemler risk oluşmadan alınabiliyor. Uygun lastik hava basınç ve sıcaklık yönetimiyle lastik ömürleri artıyor ve toplam lastik tüketiminde %20’lere varan tasarruf sağlanabiliyor. Öte yandan kaliteli bir otobüs veya kamyon lastiğinin ömrü, kaplama teknolojisiyle iki ya da üç kez çoğaltılabiliyor. Toplam lastik maliyetlerinde %40’a varan tasarruflar sağlanıyor. Bu ekonomiye olduğu kadar doğal kaynakların korunmasına da büyük ölçüde katkı sağlıyor. Yıllık hurda lastik atma gereksiniminin yüzlerce ton azaltılması ve böylece daha az lastik atığı ile çevre korunmasına katkı sağlanması mümkün oluyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir