Şubat 21, 2011

Tırsan'dan Barsan Global Lojistik'e 200 adet yarı römork

2010 yılı Aralık ayında 500'ün üzerinde yarı römork teslimatı ile rekora imza atan Tırsan, son olarak Barsan Global Lojistik'e 200 adetlik araç teslimatı gerçekleştirdi. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu'nun sözleri ile, Tırsan'ın bir seferde en yüksek teslimatı olan Barsan Global Lojistik için düzenlenen törene; Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun ve Barsan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Geyik katıldı.
Teslim edilen araçların çift katlı olması ve özel donanımlara sahip olmasının yanında yük güvenliği emniyet sertifikasına sahip olması da teslimatı önemli kılan diğer bir unsurdu. Toplantıda söz alan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yük güvenliği sertifikalarının Avrupa'da toplam taşımalarda istenme oranının %60'lara çıktığını, Tırsan araçlarında da sertifikanın işareti olan XL 12642 ibaresinin şasi yanında her zaman bulunduğunu ve bundan böyle daha büyük ebatlarda yer alacağını açıkladı.  Nuhoğlu “Elimizde kesin bir veri olmamakla birlikte çift katlı olarak yük emniyet sertifikası veren Türkiye'de ilk firmayız ve eminim ki Avrupa'da da ilkiz. Çift katlı araçlar özellikle parsiyel taşımada çok önemli” dedi.
Barsan Global Lojistik firmasına 2003 yılında da 200 aracın Tırsan tarafından verildiğini hatırlatan Nuhoğlu; “2003 yılında da Barsan'a 200 aracı biz vermiştik. Onlar da çift katlı araçlardı. Barsan  Türkiye'de bir ilktir. Tüm araç filosu çift katlıdır. Tüm araç filosuyla depodan depoya kendi araçlarıyla mal hareketleri yapar veya geliştirilmiş yükleme metotlarıyla tedarikçisinden malı alarak  Türkiye'ye getirir ya da ihraç eder. Bu da verimlilik ve fark yaratma açısından önemli bir innovasyondur.” şeklinde konuştu.

Nuhoğlu:  %55 pazar payını geçeceğiz

Toplantıda Tırsan'ın 2010 yılı verilerine de değinen Nuhoğlu, 2010 yılının başarılı geçtiğini ve Aralık ayında 500 küsürlük araç teslimatıyla rekor kırdıklarını hatırlattı. 34 yıllık liderliği açık ara müşteri memnuniyeti ve toplam maliyet açısından bakıldığında avantajlı ürünlerine bağlayan Nuhoğlu; Aynı hızla devam ediyoruz. Ocak verilerimizde 400 araç yurtiçi satış ve 100'ün üzerinde de ihracat satışımız var. Yine  500'ün üzerindeyiz. Bu sene sonuna kadar böyle devam edeceğini ve 5600'lü rakamlarımızı yakalayacağımıza inanıyoruz. Durmuyor, ciddi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle sektörü rekabetçi kılacak olan bu tip araçları geliştiriyoruz. Aynı şekilde devam edeceğiz. Mart ayında da yeni ürünümüz ortaya çıkacak. Tırsan'ın ikinci eli de altın gibidir. Hemen bozdurulur ve  her zaman da rakibine göre 2-3 misli daha yüksek fiyata satılır” dedi.

Sedat Geyik: Barsan ilklerin şirketidir

Barsan Global Lojistik Yönetim kurulu Üyesi Sedat Geyik ise, ekonomik krizin etkilerini sürdürdüğü bir dönemde filo yenileme kararı aldıklarını, 2010 sonunda alınan 200 Mercedes-Benz'e paralel olarak Tırsan alımı gerçekleştirdiklerini vurguladı. Son yapılan çekici ve Tırsan Treyler yatırımları için 30 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştiğini belirten Geyik, konuşmasında şunlara değindi:
Barsan sektörde kendi alanında hep ilklerin şirketi olmuştur. Gümrüklemede bilgisayar kullanımını ilk başlatan Barsan Global Lojistiktir. Yine bugün alacağımız yüksek verimlilikteki çift kat araçları hala yoğun bir şekilde kullanan tek şirket Barsan'dır. Bu yaptığımız yatırım, Barsan Global Lojistik şirketinin küresel adımlar atmasından birisidir. Güçlü olduğumuz Türkiye'nin dışında 10 ülkede, 15 lokasyonda ofis ve yatırımlarımıza devam etmekteyiz. Çin Almanya ve Fransa'da yeni yatırımlarımız var. Entegre lojistikte rekabet üstünlüğümüzü pekiştirmek için son 6 yılda ABD, Macaristan, Hong Kong, İspanya, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere tüm yurtdışı şubelerimizi satın almalarla öz varlık haline getirdik. Son 5 yıl içerisinde yaptığımız yatırımların tutarı 200 milyon Euro'yu aşmış bulunuyor. Krizin hissedildiği 2009 yılında bile yatırımlarımızdan geri adım atmadık. Bugün bu teslimatla yenilediğimiz kara taşıma filomuz daha yüksek yük taşıma kapasitesi ve daha düşük yakıt tüketimi ile bizim rekabetçi yapımızı biraz daha güçlendirmiş olacak. Yeni filomuzun  düşük yakıt kullanım ve Euro 5 normlarında uygun yapısı, bizim değer verdiğimiz çevreci şirket kimliğimize de önemli bir katkı sağlayacaktır. Biz bir Türk şirketiyiz ama aynı zamanda küresel bir oyuncuyuz. Yaptığımız cironun %65'i yurtdışı operasyonlarımızdan elde edilmektedir. Dünyanın saygın markalarının mallarını kapıdan kapıya hızlı ve güvenli bir şekilde taşıyoruz. Tırsan'ın da gücümüze güç katacağına inanıyoruz. Her başarılı nakliyecinin arkasında Tırsan vardır.”

Barsan'ın tüm araçları çift katlı

Tırsan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun ise TAİD verilerine göre 2010 yılını %51.5'lik pazar payı ile birinci bitirdiklerini ve rakiplerinin satışının toplamından daha fazla bir satış gerçekleştirdiklerini belirtti. Altun “Tırsan, TAİD'in Ocak ayı verilerine göre de bu başarısını artırarak devam ettirmektedir.Tırsan, tenteli perdeli grubundaki pazar payını %53.6lara, platform açık kasa pazar payını % 47, şase grubu araçlarda %58, akaryakıt tanker pazar payı %55, tekstil-kutu tipi araçlarda ise %100 pazar payı ile ocak ayını %55 ortalamayla rakiplerinin hepsinin önünde 1. bitirmiştir. Başta Barsan olmak üzere tüm müşterilere teşekkür ediyoruz.” dedi. Altun, Barsan Global Lojistik'e teslim edilen 200 adet yarı römorkların dağılımına bakıldığında ise 170 adet tenteli perdeli, 26 adet konfeksiyon tipi kapalı kutu ve 4 adet frigorifik yarı römork verildiğini belirtti. Altun araçların teknik özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:
Tüm bu araçların ortak özellikleri tamamının Mega ismiyle hitab ettiğimiz en yüksek seviyede yüklemeye imkan veren araç olmalarıdır. Tüm araçlar çift kat yükleme sistemine haiz özel araçlar olarak hazırlandı.
Teslim edilen tenteli perdeli grubundaki araçlarımız tüm lojistik imkanlara aynı anda hizmet eden perdeli, kayar çatı sistemli, çatı kaldırmalı, yanları ayrı, üstlerin ayrı ayrı açılabilir ve çift kat yükleme profilinden oluşan özel bir donanıma sahip. Bu teslimatın en önemli özelliklerinden birisi de bu çift katlı araçların yük güvenlik sertifikalarına sahip olmaları. Aynı zamanda kendi tesislerimizde üretilen Talson markalı çift katlı, şasesiz, özel hafif dizaynıyla grubunun ve sektörünün lideri olan bu araçları teslim ediyoruz. Frigolarda ise çift katı 2.80 iç net yüksekliği ile beraber sağlayacak olmamız da önem taşıyor.”

Nuhoğlu: TREDER şeffaf olmalı

Çetin Nuhoğlu teslimat töreni öncesi düzenlenen basın toplantısında, pazar verilerini açıklarken Treyler Sanayicileri Derneği'nin (TREDER) çalışmalarına da değinerek, TREDER'in pazar verilerini açıklamasında yetersiz kaldığını belirtti. TAİD, OSD ve TAYSAD gibi derneklerde, üyelerin bilgi paylaşımlarının son derece yoğun olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, TREDER'in bu noktada şeffaf olamadığının altını çizdi. Nuhoğlu, konu ile ilgili olarak ” Bir meslek örgütü, sektörle ilgili bir çalışma yapacaksa öncelikle şeffaf ve açık olmak zorundadır. Yan yana gelen insanlar TAİD'de de OSD'de de TAYSAD'da da tüm bilgileri birbirleri ile paylaşırlar. Özellikle TAYSAD'ın yeni yaptığı bir Kıyaslama çalışması vardır. Sizin değerlerinizle sektörün ortalamasının değerlerinin kıyaslanabileceği bir portal oluşturdular. Başarılı bir uygulamadır. Tüm gelişmiş toplumlarda sivil toplum ve meslek örgütlerinin temel görevi budur. Bilgiyi paylaşarak rakibine göre kendinizi geliştirebileceğiniz avantaj ya da dezavantajlarınız, bunların paylaşılması ve ona göre de kendinizi konumlandırmanız önemli. Bilginin saklı kalması mümkün değildir. Kendi içinde bunu yanlış yönlendirmek de size zarar verir. Meslek örgütleri yurtiçindeki ortalama standartları belirleyip yurtdışı ile kıyaslayarak sizin gideceğiniz yerler konusunda size mesaj vermesi gerekiyor. Üzülüyorum ki 1 Ocak'tan itibaren de veriler yayınlanmazsa TREDER'den ayrılacağım. Bunu da açıkça söyledim. Bugun Almanya'daki üretim sayılarını, Hollanda daki ve Romanyadaki verileri görüyorsunuz.  Fakat Türkiye'de birşeyler gizleniyor. Doğru değil. Bu noktada Sanayi Bakanlığı'nın aldığı üretim alanlarının kontrolü ve denetimi de bir gelişme sağlayacaktır. ” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir