Mart 8, 2011

UND 2011'in stratejik hedeflerini belirledi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 2011 yılının Stratejik Hedefler Çalıştayı’nı gerçekleştirdi. 5 Mart 2011 tarihinde yapılan çalıştayda; 2010 yılında gerçekleşen ve devam eden hedefler ile 2011 yılı hedefleri açıkladı. Genel olarak üzerinde durulan konular; uluslararası işbirlikleri, AB mevzuatına uyum, sektör maliyelerinin azaltılması ve insan kaynağının gelişimi oldu.

Renault Trucks sponsorluğunda ve Pendik Divan Asia Otel’de gerçekleştirilen çalıştayda; UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, Yönetim Kurulu, Çalışma Grubu Başkan ve Başkan Yardımcıları, İcra Kurulu, Bölge Temsilcileri ve dernek üyeleri yer aldı. Açılış konuşmasını yapan UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya; geçen yıl Mersin’de düzenlenen stratejik hedefler çalıştayında 101 hedef belirlendiğini, bu hedeflerin 70’nin gerçekleştiğini gerçekleşme oranının yüzde 69 olduğunu belirtti. Mine Kaya’nın sunumunun ardından da, UND İcra Kurulu, Kalite ve İnsan Kaynakları Birimi, Muhasebe ve Finans Birimi, Hizmet Ofisi, Ar-Ge Birimi, Eğitim Merkezi, Kurumsal İletişim Birimi ve Bölge Temsilcileri sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumların ardından derneğin 2011 yılı için belirlediği 86 hedef önerisine, katılımcılardan gelen 59 hedef önerisi eklendi. Bu öneriler arasından seçilenlerin 2011 yılı hedefleri arasında yer alacağı belirtildi.

“Asıl hedef pastadan pay alabilmek”

UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen Çalıştay sonunda UND birimlerinden ve katılımcılardan gelen çözüm önerilerini değerlendirdi ve asıl hedefin pazar payını arttırmak olması gerektiğini vurguladı. Çalıştay’da belirtilen sorunların uzun zamandır konuşulduğunu ifade eden Ruhi Engin Özmen; “Hedef para kazanmak, strateji ise para kazanacak yolları doğru uygun şekilde ortaya koymaktır. Stratejik anlamda bu Çalıştayın ortaya koyduğu 59 adet çözüm önerisinin hiçbir tanesi özel stratejik bir sorun ortaya koymadı. Bunlar hep yaşadığımız sorunlar. Sürekli yaşadıklarımızı gündemde tutarsak bunlarla uğraşırsak bir adım ileriye gidemeyiz. Artık sektörün pazar payını nasıl geliştireceğiniz konuşmamız lazım. Sektöre adam girmesi, araç planlanması da önemli ama asıl konu sektör üyesi arkadaşlarımızın geliri arttırmak adına Avrupa ve dünya pastasından nasıl pay alacağız? Bu payı alırken müşterilerimize hangi hizmetleri sunacağız? Rekabet ettiğimiz Avrupalı taşımacıdan farkımız ne olacak? Rekabet eskisi gibi değil. Rekabet o kadar fazla bölgede var ki. Bir kendimize rakip gördüğümüz bir ülke için daha büyük bir tehdidiz. Çünkü bizim araç sayımız yetişmiş eleman sayımız onlardan daha büyük. Onlarla uzlaşarak, onlarla anlaşarak, onlardan daha iyi hizmet vererek onların hizmet seviyesinin çok üstünde olduğumuzu kanıtlayarak pastadan pay alabiliriz, pazarımızı büyütebiliriz” dedi.

“Bir başarısızlığa daha tahammülümüz yok”

Çalıştay’ın basına kapalı kısmında gündeme gelen UND Deniz konusuna da değinen Özmen, UND Deniz’in yüzde 99.6’sının sektörün olduğunu vurguladı ve konuşmasına şöyle devam etti: “UND Deniz’in yüzde 99.6’sı sektöründür. Yani UND’nin malıdır. Bu şirketin ayakta kalması için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Sektörün faydasına olan işler için bu işi organize edenlere güveneceksiniz. Organize edenler bu iş yapılacak, hayata geçecek ve sektöre açılacak diyor. Buna inanmazsanız yapacak bir şey yok. Bu motivasyonu bozarsak treni bir daha kaçırırız, bu da dördüncü başarısız deneme olur. 3 başarısız deneme oldu. Bu ülkenin parası cebimizden çıktı, yabancılara gitti. Bir kere daha başarısızlığa tahammülümüz yok. Bir gün iki gün geç olabilir. Doğru karar alabilmek için tartışmalıyız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir