Mart 24, 2008

UND 34. Genel Kurulu ile beraber eylem yılı başladı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin gerçekleştirdiği 34. genel kuruluna damgasını vuran kara taşımacılığında Türkiye’ye karşı uygulanan kotalar oldu. Dernek Başkanı Tamer Dinçşahin, Türk ihracatının %50’sinden fazlasını taşıyan Türk nakliyesinin 400 bin kişiye istihdam sağladığını, 43 bin çekici ile alanında Avrupa’nın zirvesinde olduğunu belirtti.

22 Mart Cumartesi günü yapılan genel kurulda düzenlenen panele konuşmacı olarak UND Başkanı Tamer Dinçşahin ve TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun yanı sıra SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DSP Genel Sekreteri Masum Türker katıldı. Divan Kurulu başkanlığına Ertuğrul Tahran’ın seçildiği kurulda derneğin çalışma, hesap ve denetleme raporları okundu, tüzükte bazı değişiklikler gerçekleşti ve 2008 yılı bütçesi okunup onaylandı.

Nuhoğlu : Artık Yeter!
Avrupa ile yaşanan sorunları değerlendiren TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, dünya ekonomisinde 17. sırada yer alan Türkiye’ye haksız bir uygulama yapıldığını kaydederek; “ Bu dönem, yıllardır haksız yere uygulanan bir sisteme ; Türkiye’nin toplum örgütleri, ihracatçıları, sanayicileri, üreticileri, işçileri, esnafı ve ziraatçıları olarak hepimizin ayağa kalkıp hayır dediği dönemdir. 2008  yılı  UND’nin başlattığı bu hareket ile şunu söylüyor: Artık yeter !  Türkiye’nin gelişmişliğini konuşuyorsak,  Türkiye’nin ihracatını konuşuyorsak, Türkiye’nin gelecek neslini konuşuyorsak yıllardır uygulanan bu  kotaların bitmesi için ayağa kalkıyoruz” dedi.

Kotalara karşı tek yumruk !
2 gün süren UND etkinliğine hakim olan kotalar konusuyla ilgili olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarından uluslararası dernek temsilcilerine kadar pek çok kesim görüş bildirdi. AB uzmanı ve UND AB d§anışmanı Can Baydarol, Euractiv Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Göğüş, UND Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçekli, Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr Faruk Şen, Avukat Murat Aksoy, Esku Gümrükler Genel Müdürü Cahit Soysal, Utikat Başkanı Kosta Sandalcı, İso Danışmanı Ruhi Gürdal ve İKV Kıdemli Uzmanı Çisel İleri, düzenlenen panelde kotalara olan tepkileri dile getirdi.

Gürbulak’daki yakıt sıkıntısı
UND Genel Kurulunun ikinci gününde Gürbulak sınır kapısında sorun yaşayan nakliyecilerin sıkıntılarına cevap veren Tamer Dinçşahin, Türk taşımacılığının maliyetli olduğunu fakat Gürbulak’ta bu sorunu çözeceklerini vurgulayarak “ İran ile yaşanan sorunların çözümü için çok gayret gösterdiğimizi düşünüyorum. Biz artık araçlarımızın İran’a boş girmiş gibi kabul edilip de, akaryakıt fiyat farkı alınmasını istemiyoruz. Türkiye’de akaryakıt 1 5 euro. İran’dan ise 79-80 sent gibi  fiyatlarla ucuza alınıyor. Problemlerin oluşmaması için artık biz Gürbulak’ta bu fiyatlarda belki de daha altındaki rakamlarda akaryakıt vereceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir