Kasım 24, 2008

Volvo tanıtımları tam gaz sürüyor

Volvo Kamyon, 07-09 Kasım 2008 tarihleri arasında Antalya Kervansaray Otel’de düzenlenlediği etkinlikle, farklı özelliklerde FH ve FM model çekicilerini sergiledi, araçların teknik özellikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi; ayrıca araçlarla test sürüşü yapma imkanı da sundu. Organizasyonda, Volvo Türk Genel Müdürü Ulf Magnusson, Volvo Kamyon Satış Müdürü Volkan Erdoğan, Satış Sonrası Müdürü Kaj Arvidsson ve bölge satış temsilcileri yer aldı.
 
Toplantı sırasında yetkililer,  yeni FH ve FM araçlarının öne çıkan özelliklerini; güvenlik sistemleri, taşıma maliyetlerinin düşürülmesi ve sürücünün ihtiyaçlarının ön planda olması olarak tanımladılar. Araçlarda kabin ortamının iyileştirilmesi ve güvenlik unsurlarının arttırılması için pek çok yenilik yapılmış. Konuyla ilgili olarak Volvo Türk Genel Müdürü Ulf Magnusson; “İş ortağımız olan müşterilerimizi dinledik ve taleplerini dikkate aldık. Yeni iç mekân, sürüş sırasında ve molalarda her şeyin daha fazlasını sunmak üzere tasarlandı. Buna ek olarak her zaman mümkün olan en yüksek güvenliği hedefliyoruz ve bu alanda çok ilerideyiz. Şimdi kaza önleme alanına odaklandık. Böylece Volvo olarak sürücülerin işini kolaylaştırmayı başardık” şeklinde konuştu.

Yeni araçların güvenlik sistemlerine de değinildiği toplantıda, Volvo Kamyon’un ilklere imza attığı yeni çözümleri üzerinde duruldu. Kazalarda insan etkenine karşı teknolojik bir çözüm olarak geliştirilen Volvo’nun yeni sistemi Sürücü Uyarı Desteği ile trafik kazalarının sayısı azaltılabiliyor. Sürücü Uyarı Desteği yorgun sürücüleri gözlemliyor ve uyarıyor. Volvo, bu sistemi Avrupa’da sunan ilk kamyon üreticisi olarak belirtiliyor. Volvo Kamyon’un yeni ürünlerindeki özelliklerinden biri olan Elektronik Denge Programı ise treylerin devrilme riskini önleyen bir sistem. Elektronik Denge Programı şimdiye kadar sadece çekiciler için sunuluyordu. Dünyada bu sistemi 6×2 kamyonlarda sunan ilk kamyon üreticisi'nin de Volvo olduğu ifade edildi. Ayrıca yeni Şerit Değiştirme Desteği, sürücüyü yolcu tarafındaki kör noktada bulunan araçlar konusunda uyarmak ve Köşe Farları düşük hızda sağa veya sola dönerken, dönülecek olan yönü aydınlatmak için üretildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir