Temmuz 27, 2015

Y kuşağının önceliği sürdürülebilir teknolojiye sahip araçlar

Goodyear, ThinkYoung ile işbirliği yaparak Y kuşağına yönelik hazırladığı “Mobilitede Olumlu Düşünce” (Think Good Mobility) araştırmasıyla, gelecek on yılda, otomotiv endüstrisinin en büyük mücadelesinin çevre ile dost, teknoloji odağında sürdürülebilir araçlar üretmek olacağını öngörüyor.
Araştırma sonuçlarına göre gençlerin yarısı (yüzde 49) yakıtta verimlilik sağlayan taşıtların başlıca odak noktalarından biri olması gerektiğine inanıyor. Türkiye de ise bu oran yüzde 60 olarak öne çıkıyor. Avrupa’nın 12 ülkesi arasında yapılan araştırmada, Y kuşağının yüzde 85’i, 10 yıl içinde bir arabaları olacağına inanıyor.
Avrupa'nın Y kuşağı, doğayla dost bir gelecek istiyor ve sürdürülebilir taşıtların buna yardımcı olacağını düşünüyor. Y kuşağı, yakıtta verimlilik sağlayan taşıtların, 2025'teki sürdürülebilirlik çabalarının odak noktası olması gerektiğine düşünüyor.



Sürdürülebilirlik çalışmalarının odağı; yakıtta verimlilik sağlayan taşıtlar

Nüfus artışı ve bunun sonucu olarak karayolu taşımacılığında meydana gelen yoğunlukla ilgili olarak gençlere 2025'te otomotiv endüstrisi ve ulaşım sistemlerindeki sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında sorular yöneltildi.
Goodyear’ın araştırmasıyla ilgili görüşlerini paylaşan Goodyear Lüksemburg İnovasyon Merkezi Genel Müdürü Jean-Pierre Jeusette; “Avrupalı gençler, gelecek nesiller için sürdürülebilirliğe dair çalışmalar yapmak istiyor. Goodyear olarak, günümüzdeki ve gelecekteki tüketici beklentilerini karşılamak adına sürekli yatırımlarda bulunuyoruz. Dolayısıyla, bu nesli yaptığımız bu anket ile 2025'teki sürdürülebilir mobilite hakkındaki görüşlerini paylaşmaya davet ettik” dedi.
Y kuşağı, taşıtlarda yakıt verimliliğini gelecek on yıl içerisinde artırılmasını ve buna dair yönetmeliklerin oluşturulmasını istiyor. 2025'te ulaşım açısından hangi düzenlemelerin en kritik öneme sahip olacağı sorulduğunda, Avrupa ülkeleri ortalamasında en popüler yanıt yüzde 44.6 oranıyla CO2 emisyonuna dair kurallar olarak öne çıkıyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 33 seviyesinde. Ayrıca Avrupa genelinin yaklaşık yüzde 36’sı yakıtta verimlilik sağlayan taşıtlarla ilgili girişimlerin kritik öneme sahip olduğunu belirtirken, Türkiye yüzde 45.5 ile bu oranın üstünde yer alıyor.
Gençlerin, yaptıkları seçimlerin çevre üzerindeki etkileri konusunda çok daha büyük bir farkındalığa sahip olduğunu ifade eden Jeusette, “Gençler, geleceğin sürdürülebilir mobilitesine doğru ilerlemeyi sağlayacak ürün ve hizmetlerin sunulması için erken tedbirler alınmasını istiyorlar. Bir yandan, buna önderlik edecek olanın endüstrinin kendisi olduğunu düşünürken, hükümetin de girişimler ve yönetmelikler yoluyla müdahalede bulunması gerektiğinin de son derece farkındalar. Bu durum, yakıt açısından daha verimli araç ve lastiklerin üretilmesini sağlayacaktır” dedi.
Jeusette, “Lastik etiketiyle ilgili Avrupa'daki son düzenleme, endüstrinin bir kademe daha ilerlemesini sağlamış, böylelikle lastiklerde çok daha büyük bir yenilikçiliğin ve ileri teknolojinin kullanılmasını teşvik etmiştir” diye ekledi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir