Ekim 16, 2010

1000. Doruk banttan indi

Otokar’ın ilk defa 2007 yılında halk otobüsü tipiyle pazara sunduğu Doruk’un üretim sayısı dört haneli rakamlara taşındı. 14 Ekim 2010 tarihinde Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen bir törenle, 1000. Doruk banttan indirildi. Yurt dışına “Vectio” adıyla ihraç edilen araç, İspanya’da hizmet verecek.

 Düzenlenen törende Otokar’dan Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Odabaş yer aldı. Basri Akgül konuşmasında Doruk’un özellikle büyük otobüslerin ekonomik olmadığı, küçük otobüslerinse yetersiz kaldığı hatlar için tercih edildiğini belirterek; “Doruk aldığı ödüllerle kalitesini tescilledi. Önümüzdeki dönemlerde araca yeni özellikler de eklenecek. 1000. Doruk’un Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Doruk’un pazardaki durumundan da söz eden Akgül, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“9-10 metre otobüs pazarında 2008 ve 2009 yılını lider kapatmıştık. Bu yıl da ilk 9 ay itibariyle yüzde 58’lik pazar payıyla liderliğimizi sürdürüyoruz. Midibüs pazarında ise 2010’un ilk 9 ayında yüzde 39’luk pazar payıyla yine birinciyiz. Doruk turizmden yurt içi taşımacılığına kadar geniş bir yelpazede kullanılabiliyor. Bundan dolayı Avrupa’da da birçok ülkede araçlarımız yollarda. 1000 aracın 950’sini sattık, stoklarımızda çok fazla araç kalmadı. Hedefimiz Avrupa pazarında Türkiye pazarından daha fazla araç satmak.”

Doruk’un özellikleri

Doruk otobüsleri; şehir içi taşımacılık, servis ve turizm otobüsü olmak üzere farklı kullanım alanlarına uygun olarak 5 farklı modelde üretiliyor. Doruk 190H halk otobüsü modelinde 70 kişiye varan yolcu kapasitesi sunan serinin, Doruk 215 LE modeli alçak tabanlı girişi ve engelli yolcu taşımaya uygun alt yapısı ile dikkat çekiyor. Şehir içi taşımacılığına uygun olarak geliştirilen Doruk 230DG doğalgazlı modeli ile sunuluyor. Turizm ve servis taşımacılığında ise 35 kişilik kapasiteli Doruk 190S ve 39+1 kişilik taşıma kapasitesi ile Doruk 215T yer alıyor. Tüm modellerde ABS ve ASR standart olarak sunulurken, yurt içinde Euro 4, Avrupa’da ise Euro 5 araçlar hizmet veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir