Nisan 3, 2007

2006 yılı değerlendirmesini yapan MAN geleceğe güvenle baktığını açıkladı

MAN Türkiye, 3 Nisan 2006 tarihinde Rahmi Koç Müzesi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, 2006 yılı değerlendirmesini kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 40. üretim yılını kutlayan MAN’ın başarılı geçen bir yılı daha geride bıraktığı ve 40 yıllık mazisinden aldığı kuvvetle önümüzdeki yıllara güvenle baktığının ifade edildiği toplantıya MAN Türkiye grubundan; Yürütme Kurulu Başkanı Dr.Carsten Intra, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, Finansal Hizmetler Müdürü Semih Pala ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Jens Foerst katıldılar.

Dünyada MAN
Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Carsten Intra, toplantıda yaptığı konuşmada, MAN Türkiye yapılanmasını, 2006 yılı çalışmalarını ve 2007 yılında yapacaklarını basın mensuplarına anlattı. Intra, ““MAN Türkiye’nin dahil olduğu MAN Grubu, 2006 yılında elde ettiği 13 milyar Euro ciro ile Avrupa’nın en büyük yatırım malları üreten şirketlerindendir. MAN Nutzfahrzeuge AG (MAN Ticari Araçlar) ise MAN Grubu içerisinde yer alan en büyük şirket ve Avrupa’nın önde gelen ticari araç üreticilerinden biridir. 2001 yılında Neoplan firmasının MAN ailesine katılmasıyla MAN Nutzfahrzeuge yapısı içerisindeki tüm otobüs faaliyetlerini, yeni kurulan Neoman Otobüs Grubu altında birleştiren MAN Nutzfahrzeuge, 2006 yılında 36.052 çalışanı ile 80.000 kamyon ve 7.300 adet otobüs satışı gerçekleştirerek 8,7 milyar Euro ciroya ulaşmıştır. MAN, iki yıl önce hayata geçirdiği stratejik plan doğrultusunda 2010 yılında 100.000 kamyon ve 10.000 otobüs satışı hedeflemektedir. MAN Ticari Araçlar, dünya pazarında hedeflediği adetlere ulaşmak için yatırımlarına Polonya’da, Meksika’da ve Hindistan’da devam etmektedir. 2006 yılında Hindistan’da, Hindistan ve Uzak Doğu pazarlarını besleyecek bir ortaklık anlaşması (Joint Venture) imzalanmıştır. Ekim’de üretime başlayan MAN Force Trucks, yıllık 24.000 adet kamyon üretim kapasitesine sahiptir. 2006 yılının Haziran ayında ise Krakau Niepolomice’de 15.000 adet kamyon üretme kapasitesine sahip fabrikanın temelleri atılmıştır. Fabrika 2007 yılının ortalarında üretime başlayacaktır”dedi.

MAN’ın doğalgazlı otobüsleri Ankara caddelerinde
MAN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu da konuşmasında, iyi bir yılı geride bırakan MAN Türkiye’nin 2007 hedeflerine de yaklaşmaya başladığını, yılın ilk aylarında yerli üretim kamyonlarda 168 adetlik bir satışın elde edildiğini ve Ankara Büyükşehir Belediyesi için üretilen CNG’li otobüslerin teslimatlarının sürdüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: 2005 yılında 450 adetlik solo belediye otobüsü ihalesini alan MAN Türkiye, bir ilke daha imza attı: Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslimatı süren, CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) ile çalışan ve Türkiye şartlarına göre uyarlanmış doğalgazlı otobüsleri üretti. OEM (Original Equipment Manufacturer) olarak MAN Türkiye Ankara fabrikasında tamamen orijinal doğalgazlı üretilen otobüsler, aynı renk paletinde olup sessiz, çevreci ve ekonomik motoruyla diğerlerinden farklı olarak 310 beygir gücünde ve EBS (ABS+ASR) fren sistemiyle donatılmış. İşletme maliyetleri açısından dizel motorlu araçlara oranla neredeyse %62 daha ekonomik olan bu araçlar, çevre ve insan sağlığına da son derece uygun araçlar. Ayrıca şu anda Avrupa standardı olan Euro 3 emisyon değerlerinin çok daha ilerisinde olan, hatta Euro 5 standardından daha da yüksek EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) standardına göre geliştirilen MAN CNG motorunun gürültü düzeyi de çok düşük.”

MAN’ın finansman çözümü
Finansal Hizmetler Müdürü Semih Pala ise “MAN Financial Services Tüketici Finansmanı AŞ’nin MAN Finance International GmbH’nın %100 iştiraki olarak 2005 yılı sonundan itibaren Türkiye’de faaliyete geçtiğini hatırlatarak, “Şirket, MAN ve Neoplan marka araçların finansmanını sağlamaktadır. MAN Grubu’na doğrudan bağlı olan MAN Finance International GmbH, bugüne kadar sadece İngiltere, Fransa, İtalya, Avusturya ve İspanya’da kurduğu finansman şirketleri aracılığıyla faaliyet göstermekteydi. MAN Financial Services Tüketici Finansmanı AŞ, Almanya dışında kurulan 6. finansman şirketidir. 1966 yılında aldığı bir kararla Türk otomotiv sektörüne katılan MAN, Türkiye’ye uyguladığı yenilikçi finans çözümleriyle Türkiye’ye verdiği önemi bir kez daha göstermiştir ve MAN Türkiye 2007 yılına güvenle bakmaktadır. Yatırımlarına, üretimlerine ve başarılı satış grafiğine 2007 yılında da devam edecek olan MAN Türkiye, 2.450 adet kamyon ve çekici; 1.550 adet otobüs ihracatı ve 406 adet de otobüs iç pazar satışı beklemektedir” dedi ve MAN ürünlerini satın alan müşterilere yönelik olarak geliştirmiş oldukları yeni hizmetin tanıtımını yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir