Temmuz 27, 2011

2012'de iki ayrı Autoshow düzenlenecek

Son 18 yıldır CNR'da düzenlenen Autoshow Fuarı'nın, ODD tarafından bu yıl TÜYAP'ta yapılacağının açıklanmasının ardından ODD ve CNR arasında süren gerilim devam ediyor.

Daha önce  CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut  yaptığı açıklamada; bir salon ile başlayan Autoshow'u bugün, Otomotiv Sanayicileri Birliği’nin de (OICA) akredite ettiği ve tüm dünya otomotiv üreticilerinden rağbet gören büyük bir fuar haline  getirdiklerini, bunu senelere yayılan zorlu süreçten geçirerek oluşturduklarını açıklamıştı.

Bulut'un ardından   İstanbul Fuarcılık AŞ'nin Genel Müdür Yardımcısı Özhan Carda da yazılı bir açıklama yaparak, Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince İstanbul Autoshow'un  1-11 Kasım 2012 tarihlerinde dernek desteği ile ya da dernek desteği olmadan CNREXPO'da yapılmaya devam edeceğini kamuoyuna bildirdi.

Carda'nın basın açıklaması şöyle: “ODD tarafından 2012 yılında düzenlenecek Autoshow ile ilgili açıklama yapılmasıyla birlikte hafta başından beri yapılan açıklamaları ve basın yansımalarını izlemekteyim. Alınan kararın ODD tarafından CNR'a bildirilip bildirilmediğine dair konu gündeme gelince,  bu açıklamayı yapma gereğini hissettim. Zira ODD yetkililerinin bu süreçte günde iki kez CNR ile görüştüklerini söyledikleri kişi benim.

Yaklaşık 10 aydır yani 2011 Autoshow'un bittiği günden itibaren, 2012 yılında düzenlenecek Autoshow'u görüşmek için ODD yetkililerinden toplantı talep ettiğim halde bu talebim çeşitli sebeplerle geçiştirilmiş ve dernek yetkilileriyle yüz yüze görüşme imkanımız olmamıştır. Kaldı ki bu süreçte niyetimiz CNREXPO'da gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ve ilave tuvaletler konularında kendilerini bilgilendirmekti.

Açıklama yapılan tarihin öncesindeki bir haftalık sürede ise dernek yetkilileri tarafından hiçbir telefonuma ve mesajıma geri dönülmemiştir. Ancak 25 Temmuz Pazartesi sabahı dernek genel sekreteri telefonuma geri dönerek sektör temsilcileriyle görüşüldüğünü ve çoğunluğun 2012 yılındaki Autoshow'un CNREXPO’da  yapılmasını istemediklerini bildirmiştir. Bu görüşmede Autoshow'un 2012 yılında Tüyap'ta yapılacağı konusunu bırakın konuşmayı, imâ bile edilmemiştir.

Ben de bu haberi basından öğrendim ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Zira 1993 yılında düzenlenen ilk Autoshow dahil olmak üzere uzun yıllar katılımcı tarafında olmak üzere bütün Autoshow'larda görev aldım. Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği OICA'nın 18 yıldır gözlediği ve 4 sene önce uluslar arası fuar takvimine aldığı CNR Autoshow son dört yıldır OICA desteği ile yapılmaktaydı.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir