Mayıs 14, 2010

Opet madeni yağ serisini yeniledi; hedef pazar liderliği!

Opet, yeni Full Serisi Motor Yağları'nı 14 Mayıs 2010'da İstanbul'da tanıttı. Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca ile Opet Genel Müdür Yardımcısı Murat Seyhan'ın katılımıyla düzenlenen bir toplantıda, Opet yöneticileri yeni ürünleri ile birlikte akaryakıt sektörü ve madeni yağ pazarı hakkında da bilgi vererek yatırımlarından söz ettiler.

Ticariler için FullPro ve FullMaster

Opet yeni yağ serisinde binek, hafif ticari, ağır ticari ve iş makinaları için FullTech, FullMax, FullLife, FullPro ve FullMaster ürünlerini sunuyor.

Yeni seride ticari araç motor yağlarını Opet,  ağır ticari araçlar ve filolar için olmak üzere ikiye ayırmış. Opet ticari araçlar ve iş makineleri için şimde FullPro ve FullMaster yağlarını pazara sunuyor. FulMaster, ağır yol koşullarında çalışan araçlar için özel bir motor yağı olarak öne  çıkıyor. Çalışmakta olan motorun basıncını düşürmeden motoru koruyan FullMaster, tüm dizel araçlar ve iş makinlerinin gerek duyduğu yağlama, koruma ve performans ihtiyacını geniş ürün yelpazesiyle her bütçeye uygun çözümler ile karşılamayı amaçlıyor. FullMaster'ın 15W-40, 20W-50, Turbo 1540, 2050 ürünleri pazarda yer alıyor.

Opet profesyonel kullanıcıları için de FullPro'yu sunuyor. Özellikle filolar için yepyeni ve güçlü bir teknoloji olduğu belirtilen madeni yağ; OEM onaylarına sahip. Yüksek koruma özelliğine sahip olan ürün, araç performansını ve araç korumasını artırmayı hedefliyor.

20 milyon dolarlık yatırımla üretim kapasitesi artırılıyor

Toplantıda Opet’in Tüpraş Aliağa rafinerisi yanında, 40 bin metrekarelik bir alanda yeni bir fabrika kuracağı bilgisi de verildi. Tek vardiyada yıllık 75 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni madeni yağ fabrikası, 20 milyon Doların üzerinde bir yatırımı kapsıyor. Fabrikada 150 kişinin istihdam etmesi bekleniyor.  Opet, Tüpraş rafinerisi ve limanı ile direkt bağlantılı olarak çalışacak.

İhracatta da hedef büyüdü

İngiltere, Yunanistan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Fas ve Pakistan gibi ülkeler olmak üzere topam 21 ülkeye ihracat gerçekleştiren Opet, ihracatını 25 milyon dolar seviyesine çıkartmayı hedefliyor. Firma, mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirerek yeni pazarlara açılmayı planlıyor.

Toplantıda verilen bilgilere göre 2010'un ilk üç ayı, 2008 verileriyle paralelik taşıyor. 2008'de  %13 civarında olan pazar payının, 2010'da da gerçekleşeceği öngörülüyor.

İstasyon açılışları devam edecek

Firma yetkilileri, üretim potansiyellerinin de artmasıyla birlikte Türkiye'deki ağlarını genişleteceklerini ve 2010 yılı içerisinde 40-50 civarında yeni istasyon açmayı planladıklarını açıkladılar.

Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca : “Opet Madeni Yağları, Opet’in büyümeyi hedeflediği ve yatırım yaptığı önemli alanlardan biridir. Opet olarak teknolojiye ve yenilikçiliğe her zaman öncelik tanıyoruz. Yeni Full Serisi Motor Yağları ile sektördeki iddiamızı güçlendireceğiz” dedi.

Opet  Genel Müdür Yardımcısı Murat Seyhan ise: “Opet’in madeni yağ pazarında sürekli büyümesinin temelini,  yüksek kaliteli ürünlerini en iyi hizmet ile sunma anlayışı oluşturmaktadır.  Bu anlayış doğrultusunda, sürekli gelişen ve yeni ürünlerle zenginleşen Opet Motor Yağları ailesinin geldiği son noktada ürünlerimizin içeriğini güçlendirirken, ambalajlarını da yenileyerek yeniden yarattık” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir