Nisan 29, 2009

Kaptanlar mesleki hastalıklara karşı bilinçleniyor

Temsa Kaptanlar Kulübü’nün Aralık ayında www.kaptanlarkulubu.org üzerinden hayata geçirdiği “İnternete dayalı uzaktan eğitim” sisteminin dördüncü modülünde, üye kaptanlara “Mesleki Rahatsızlıklar ve Önleme Yolları” konulu eğitim veriliyor.
 
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Temsa Kaptanlar Kulübü işbirliğiyle 1 Mayıs 2009'dan itibaren  başlayacak eğitimin içeriği, mesleki rahatsızlıklar hakkında araştırmaları bulunan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Necdet Aytaç tarafından hazırlandı. Eğitimle, kaptanların direksiyon başında görevlerini yerine getirirken karşılaşabilecekleri rahatsızlıkların oluşma şekli ve bu hastalıklardan korunma yöntemi 1 ay süreyle internet üzerinden anlatılacak.  Kaptanların en çok karşılaştıkları hastalıklar arasında  bel fıtığı, hemoroid ve varis hastalıkları yer alıyor.
 
Temsa Kaptanlar Kulübü ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen  eğitimlerin protokol töreni, 21 Nisan 2009 tarihinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Ayhan Dayoğlu, Pazarlama Yöneticisi ve Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necdet Aytaç’ın katılımıyla yapıldı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran konuyla ilgili olarak; “ Tıp fakültesi olarak önceliğimiz hastalığı giderici yöntemler uygulamak değil; hastalık oluşmadan önce gerekli önlemlerin alınmasını sağlamaktır. Bu kapsamda; Temsa Kaptanlar Kulübü’nün bize “Mesleki Rahatsızlıklar ve Önleme Yolları” içerikli bir eğitim için işbirliği talebinde bulunmasından çok memnun olduk ve öğretim üyelerimizle kulübün internet sayfasında yayınlanan uzaktan eğitime destek verdik. Eğitimin tüm kaptanlara faydalı olmasını temenni ederiz” dedi.

Gerçekleşen işbirliğinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Ayhan Dayoğlu “ Kulübün uzaktan eğitim sisteminin dördüncü modülü olan “Mesleki Rahatsızlıklar ve Önleme Yolları” eğitimine verdikleri destekten dolayı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na ve öğretim üyelerine teşekkür ederiz. Bu eğitimle kaptanlarımızın mesleki rahatsızlıklarını önlemeyi ve işlerini sağlıklarını koruyarak yapabilmelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir