Ocak 28, 2013

Tek Ford, İyi Sunum, Tam Hizmet, Çok Cargo!

“One Ford / Tek Ford” stratejisi doğrultusunda geliştirilen Ford Cargo 1846T çekici, İzmir’de bayiler, tedarikçiler, üstyapıcılar, yerli ve yabancı basının katıldığı bir tanıtımla yola çıktı. Bu tanıtım kapsamında kapalı alanda yapılan deneme sürüşlerinde Cargo 1846T, Türkiye ve dünya yollarına çıkmaya hazır olduğunu, sürücüsünü ve işletmecisini memnun edeceğini gösterdi. Geçtiğimiz yaz model tanıtımı yapılan, Logitrans Fuarı’nda ilk kez kamuoyuna sergilenen ve 2013 yılı ile birlikte seri üretimine başlanan Ford Otosan’ın yeni çekicisi  Cargo 1846T “Güç Emrinizde” sloganı ile satış noktalarında yerini alıyor.

FORD CARGO 1846T'NİN VİDEOLARI İÇİN:

http://tasiyanlar.com/video/23-tasiyanlar-ford-cargo-1846t-kahraman.html

http://tasiyanlar.com/video/22-tasiyanlar-ford-cargo-1846t.html

Yeni çekici projesi için   üç yıl süren geliştirme sürecinde 400 mühendis görev alırken, 3 kıtada, 8 ülkede, 12 noktada ürün geliştirmeye yönelik testler gerçekleştirildi. Proje için 75 milyon  dolar yatırım yapıldı. 2013 yılında  Türkiye’de, ihracat ve yurtiçi için  3.000 adet, 2020 yılına kadar ise yılda ortalama 6.500 adetlik bir  üretim ve satış öngörülüyor. Brezilya için ilk yıl 1000 adet sonraki yıllarda ortalama 2.000 adet yıllık üretim ve satış öngörüsü yapılıyor. 


 
Güç emrinizde, hizmet eksiksiz olacak
Ford Otosan, yeni çekicisini pazara sunarken, müşterilerine sadece güç sunmakla yetinmiyor. Son dönemde ağır araç kullanımında ortaya çıkan trendlere uygun olarak Cargo 1846T ile birlikte hazırlanan çok geniş bir satış ve satış sonrası hizmet paketi de sunuyor. Ayrıca ürünün başarısı, müşterilerin prestij ve imaj ihtiyacı da iyi hazırlanmış ve süreklilik oluşturacak bir tanıtım paketi ile destekleniyor.

Türkiye’nin 11 yıldır aralıksız pazar lideri ve en çok satılan markası Ford'un, İnönü Fabrikası’nda üretmeye başladığı  Yeni Cargo 1846T çekici, yurtiçi ya da uluslararası taşımacılık yapan müşterilerin beklentilerine uygun olarak;Cargo’nun DNA’sında yer alan güç, konfor, verimlilik ve dayanıklılık gibi özelliklere sahip. 460 Bg /2100 Nm motor gücü ile segmentindeki en rekabetçi gücü sunan Cargo 1846T yüksek performans ve düşük yakıt tüketimini birarada sunuyor.

Binek araç rahatlığındaki manuel şanzımanı ve debriyajsız otomatik şanzıman opsiyonu ile ön plana çıkan yeni model, yine lüks binek araçlarda görmeye alışık olduğumuz ESP, yokuş kalkış desteği, klima gibi donanımları ağır ticari araç sektöründe standart hale getirerek rakiplerinden ayrılıyor. Büyük lojistik firmalarının ihtiyaçları düşünülerek geliştirilen yeni Ford Cargo 1846T, filo yönetim sistemlerine uyumlu altyapısı ve opsiyonel sunulan Filobil sistemi ile filoların verimli yönetimi için gerekli donanımı müşterilerine sunuyor.

İzmir'de gerçekleştirilen tanıtımda; Ford Otosan'dan Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, Kamyon Operasyonları Müdürü Emrah Duman, Kamyon İş Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ ve Pazarlama Ekip Lideri Bahattin Topçu yer aldı.

Türk mühendisliği ile geliştirilen ilk global kamyon

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında Ford’un ağır ticari araç ürün geliştirme ve tasarım merkezi konumunda olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Türk mühendisliği ile geliştirilen Ford Cargo ile kamyon pazarında küresel bir marka yarattık. 1960 yılında başladığımız kamyon üretiminde 53 yıllık tecrübemizle 180 bin adedin üzerinde üretim yaptık. Küresel mühendislik merkezimizdeki 1240 mühendisimizin 400’ü sadece Ford Cargo için çalışıyor. Yeni çekicimiz için 75 milyon dolarlık bir yatırım yaptık.

2013 sonunda kadar 500’ü ihracat olmak üzere toplam 3.000 adet, 2020’ye kadar ise yıllık ortalama 6.500 adet satmayı hedefliyoruz.  Yeni Ford Cargo için 16 pazarda yeniden yapılandık ve bu pazarlarda bizzat Ford Otosan olarak var olacağız. 2013’te, iç pazarda geçen yıla göre yüzde 20 artışla, yüzde 24’lük pay almayı hedefliyoruz. İhracatımızı ise yüzde 60 artışla 1600 adet olarak belirledik.“


Yeni nesil Ford’a Avrupa’da 40 bin servis noktasında Türkçe destek sunulacak

2010 yılında kurulan Kamyon İş Birimi’nin; bayi yapılanması, ek hizmetler ve yeni ürünlere yoğunlaştığını ve İnönü Fabrikası'nda, esnek ve yalın üretim yeteneği ile 25 ana modelde, 1000’in üzerinde farklı kamyon üretilebildiğini belirten Ford Otosan Kamyon İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay da İzmir'deki toplantıda şu bilgileri verdi:

“Türkiye’de ağır ticari araç pazarının yüzde 65’ini çekici pazarı oluşturuyor. 1846T çekicimiz ile hem iç pazara hem küresel pazara hitap ediyoruz. Bu nedenle 38’i,  Avrupa ülkesi olmak üzere 46 ülkede, 40 bin servis noktasında çağrı merkezi desteği almasını sağladık. Avrupa yol yardım hizmetimiz ile sürücülerimiz herhangi bir sorun yaşadıklarında bu noktalardan çekici hizmeti, uçak/otobüs bileti sağlama, konaklama ve aracı geri almak için ulaşım aracı ihtiyaçlarına cevap bulacak.
2013 yıl sonuna kadar 22, 2014 sonunda ise toplam 29 adet 4S tesisimiz hizmete girecek. Yurtdışında mevcut 16 ülkedeki bayi sayımız ise kısa vadede 30, uzun vadede 50 ülkeye yayılacak. Rusya’da da gücümüz artıyor; 14 olan 3S bayi sayımız, bu yıl sonunda 17’ye çıkacak.”

Grant Belanger: Global Cargo ile Ford logosu kıtaları aşacak

One Ford’un ağır ticarideki yansımasını Ford ve Ford Otosan’ın eseri olarak dünya pazarlarına satacaklarını söyleyen Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Grant Belanger: “Ford markası, binek ve hafif ticari araçların yanı sıra artık ağır vasıta segmentinde de global pazarlarda rekabet edecek” dedi.

Son 5 yılda katedilen yol

2007’de başlayan ve hem Ford Otosan hem Ford’un kamyon tarihinde kısa ama çok önemli olan 5 yılık süre içinde önemli aşamalar katedildi. 2010 yılında pazara sunulan  inşaat kamyonları ve Cargo 1838 çekici ile hem müşteri taleplerinin hem rakiplerin güçlü oldukları alanların çok iyi analiz edildiği ortaya kondu. Bu ürünlerle Türkiye ve diğer hedef pazarlarda küresel bir hamle yapılırken,  ürün geliştirmeye yönelik mühendislik, işletmecilik, tedarikçiler ve üretim hatlarında yenileme ve değişikler gerçekleştirildi. Bu dönemde tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan, yükselen pazarlara hitap eden Cargo 1846T ve sonrası için tüm hazırlıklar yapıldı.

Ford'un “One Ford” stratejisinin ağır ticari araç sınıfındaki uygulaması doğrultusunda imzalanan Global Cargo anlaşması kapsamında, birinci aşama olarak Güney Amerika’da üretilen Cargo’larda Ford Otosan üretimi olan kabinler kullanılmaya başlandı. İkinci aşama olan ortak ürün çıkarma planı ile yeni çekici geliştirildi ve üretimine başlandı. Büyümenin üçüncü aşaması olan ortak ürün gamı stratejisi üzerindeki çalışmalar ise sürüyor.

Güncel eğilimler cevaplanıyor

Cargo 1846T temel ve seçimlik özellikleri ile Avrupa karayolu taşımacılığında var olan güncel eğilimlerin tamamını dikkate alıyor.   Son dönemde Avrupa ve Kuzey Amerika başta olmak üzere taşımacılığa ve ticari taşıt kullanımına matematik hesaplarla yaklaşılıyor. Bu eğilim, büyük işletmeler ve tek elden yönetilen çok sayıda araca sahip filoların sayısının artması ile birlikte Türkiye’de de kendini hissettiriyor.  İşletme hesaplamaları sırasında; aracın satın alma fiyatı ile birlikte sahip olmanın ve işletmenin maliyeti yakıttan, bakım aralıklarına, faydalı yükten, yapılan km’den bakım masraflarına kadar ince ince hesaplanıyor. Bu nedenle de aracın kullanım ömrü boyunca üretici firmanın satış sonrası desteklerinden yararlanması bekleniyor.  Ford Otosan’ın yeni çekicisi Cargo 1846T, hem teknik özellikleri hem satış sonrası hizmetleri ile tüm bu  eğilimlere ve isteklere  cevap veriyor.

Basın toplantısının ardından gerçekleştirilen test sürüşünde; yerli ve yabancı sektör basını Ford Cargo 1846T çekiciyi kullanarak test etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir