Haziran 1, 2016

Yeni kabin yeni konfor


Iveco, Trakker modelini iyileştirdi. Yol dışı işlerin, yani daha çok inşaat ve şantiye sektörünün aracı olarak tanınan Trakker’ın artık yeni bir sürücü kabini var. Iveco yetkilileri, “Yeni Trakker bir otomobil konforuna sahip olarak şantiyede ve arazide kullanılabilen yüksek konforlu bir araç” diyorlar.

Yeni kabin sürücüye daha iyi bir çalışma ve mola ortamı sunmak üzere oluşturulmuş. Bu kabinin kısa – normal tavanlı olanları “Hi-Land” olarak adlandırılıyor. “Hi-Track” ise normal veya yüksek tavanlı uzun sürücü kabininin model adı. Bu modelde sürücünün gece araçta kalabileceği düşünülerek kabin geliştirilmiş.
Komple yeniden geliştirilen, ergonomik gösterge paneli masif renkte plastikten ve çizilmeye karşı koruyucu bir katmana sahip.
Paneldeki tüm düğme ve şalterler aşınmaz malzemeden üretilmiş. Sürücü oturduğu yerden tüm düğme ve şalterleri rahatça kullanabiliyor.  

Yeni Trakker, iki kabin seçeneğine sahip. Kısa – normal tavanlı kabin “Hi-Land”. “Hi-Track” ise normal veya yüksek tavanlı uzun sürücü kabini ve sürücünün gece araçta kalabileceği düşünülerek geliştirilmiş.

Düşük devirlerde yüksek tork sunan Trakker motorları
Yılın 365 günü sürekli kullanmak için güçlü özelliklere ve komponentlere sahip Trakker, 310 ila 500 Bg arasında güç seçenekleri sunan Cursor 8 ve Cursor 13 motorlarıyla zorlu arazi şartlarında rahatça çalışacak bir araç. 380 Bg’lik, 7.790 cc hacmindeki Cursor 8 motoru, VTG turbo özelliğine ve EEV standartlarına sahip. Cursor 13 motoru yol dışı çok zorlu arazi şartları için geliştirilmiş. Yüksek torka düşük devirlerde erişiliyor ve bu sayede rahat bir sürüş imkanı sunuyor. Cursor 13 motoru 450 veya 500 Bg olarak, VTG özelliğiyle alınabiliniyor. 410 Bg’lik turbo motor ise Wastegate özelliğine sahip. Trakker ayrıca intarderle donatılabiliyor. Bu sayede frenlerin hasarı daha da azaltılmış oluyor.
ZF şanzımanlarda araca maksimum ergonominin yanı sıra güç kapasitesini verimli kullanma olanağı sağlıyor. Manuel 9 vitesli ve 16 vitesli Ecosplit şanzıman Servo shift’li. Bu sayede araç güvenli ve konforlu bir sürüş sağlıyor. Otomatik 12 ve 16 vitesli şanzımanlar ise direksiyon direğinde yer alan ve manuel müdahaleyi mümkün kılan şaltere sahipler ve sürüşü daha da konforlu bir hale getiriyorlar. Ayrıca Trakker’ın verimliliği de önemli oranda artıyor.
Bunda aracın uzayan bakım periyodlarının payı da var.

Euro 6’lar yılın son çeyreğinde pazarda
Iveco, 2016 yılının son çeyreğinde Trakker ve Eurocargo modellerini Euro 6 motorlarla sunmayı planlıyor. Bu araçların ilk örneklerini de katıldığı fuarlarda sergiliyor.  Herçeker Trakker AT 400 T 45 WT/P model çekici bunlardan biri. Arka aksında havalı amortisör bulunan, uzun yol kabiniyle donatılmış araç, arazi şartlarına uyumlu olmasının yanı sıra karayolunda uzun mesafeleri konforlu bir şekilde gidebilmeyi sağlayan donanımlara sahip.  Sürücünün kabin içerisinde geceleyebilmesi için de her şey düşünülmüş.
Aracın  FTP Industrial tarafından üretilen motoru Euro 6 standartlarını HI-eSCR sistemi, AdBlue ve emisyon gazı işlemiyle başarıyor. Bu sistem inşaat sektöründe ve şantiyelerde önemli avantaj sağlıyor. Çünkü inşaat sahasında çalışan bir aracın motoru, arazinin önceden tahmin edilemeyen zorluklar içermesi ve sıklıkla düşük devirden yukarıya çıkarmak için zorlanması nedeniyle çoğunlukla ekonomik olmayan bir şekilde kullanılıyor. Trakker böyle durumlarda ve kamyon üstü vinç, çeşitli silo işleri gibi farklı uygulamalarda avantajlı. HI-eSCR sistemi, egzoz gazı çıkışının işlenmesi prosedürünü gerektirmediğinden, motor daha etkin ve verimli bir şekilde çalışıyor ve çok daha az is/kurum oluşuyor. Partikül filtresinin kullanımı çok sınırlı, yani filtrenin rejenerasyon fazı çok daha seyrek. “HI-eSCR” sisteminin çok az bir fazlalık teşkil eden ağırlığı da bir avantaj olarak görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir